Welcome!


Chelsea Court is an award-winning residential complex of prestige apartments on Sydney’s eastern fringe.

Designed by Travis McEwen and Frank Stanisic, two of Australia’s foremost residential architects, Chelsea Court was built to meet the discerning needs of people who insist on a quality lifestyle and all the convenience of near city living.

The moment you enter you leave behind the hum of the city and become cocooned in a tranquil garden setting. The garden is Mediterranean in style and features a sunny central courtyard, fountains, BBQ area and a landscaped pool.

The complex is well maintained. It has a program of maintenance work in place plus ongoing upgrade projects.

So whether you are an existing resident or a keen prospective one, we hope you find this information useful.

Location

The Chelsea Court residential complex:

Chelsea Court is located on a large block bounded by Albion, Riley and Fitzroy Streets in the inner eastern suburb of Surry Hills, New South Wales. It was built on the site of the old Crown Street Women’s Hospital and the admissions building can still be seen today on the corner of Crown and Albion Streets.

Each street frontage has its own address.
o Northern residential block at 127 Albion Street
o Western residential block at 300 Riley Street
o Southern residential block at 26-28 Fitzroy Street

On the eastern side is the Adina on Crown hotel with an entrance on Crown Street. Also on the Crown Street frontage there are several fashionable eateries and shops including Bill Granger's ? Bills, Mark Best's Marque and Kylie Kwong's Billy Kwong.

The Residential Buildings

The Chelsea Court Buildings have been praised by architects: “They work because they embody certain fundamental principles of good design”:

o their height is in proportion their surrounds;
o they are made of good quality materials that age well;
o the street frontages are not just one continuous line, but have interesting and varied colours and textures;
o the balconies, terraces and common outdoor areas provide usable spaces. The central courtyard is designed for active recreation or for just reading under a tree